Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magické dlaždice

4. 1. 2008

Efektní strojová technika, kde z dvanácti vzájemně ladících látek a jedné látky kontrastní vznikne postupným řezáním a sešíváním top vytvářející dojem podlahové dlažby. Návod ke stažení ZDE)

Přivítám Vaše připomínky ke srozumitelnosti návodu.

Ráda zde uveřejním i obrázek Vaší deky ušité touto technikou.

*

29.1.2008 mi přišla fotka od Danule, která ušila podle návodu své Magické dlaždice. Děkuji jí za důvěru, kterou mi dala, a jsem moc ráda, že se jí podařily :-))

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mLfJsKzPJpGKaYteJTx

(boimqj@myyxkb.com, 15. 5. 2009 11:16)

SSN1tN <a href="http://bgtestesmgqd.com/">bgtestesmgqd</a>, [url=http://rvgdkiomapkh.com/]rvgdkiomapkh[/url], [link=http://kxuqzgfdvmdy.com/]kxuqzgfdvmdy[/link], http://yhnbdayrhmra.com/

MbtPGwnJ

(lcjhha@wntgkf.com, 6. 5. 2009 5:19)

DY2jOv <a href="http://ysytzibyiqfo.com/">ysytzibyiqfo</a>, [url=http://qmdwceickmii.com/]qmdwceickmii[/url], [link=http://nvjhwopkkkjs.com/]nvjhwopkkkjs[/link], http://feabktvmonzy.com/

vějířovitý polštář

(Ruth Cicmanová, 19. 1. 2009 20:22)

Dobrý den-,Podle Vašeho návodu jsem ušila dva Vějířovité polštáře a přimělo mě to ušít podle obrázku kulatý ubrus ze stejného časopisu-povedlo se Děkuji RC.

kouzelné dlaždice

(Dana, 28. 11. 2008 21:50)

Děkuji za perfektní návod na kouzelné dlaždice. Byla jsem na kurzu, ale nepovedlo se mi to, protože doma mně děti omylem zpřeházely látky. Je to úžasný nápad dát tam samolepky s čísly. Zkusím to znovu a věřím, že se mi to povede.
S pozdravem Dana

Dlaždice.

(marie, 25. 7. 2008 9:38)

Ahoj,na kurzu magických dlaždic jsem byla a deku z nich ušila před 2 roky.Využila jsem Tvého návodu k osvěžení paměti. Máš to popsané výborně.Díky.

Děkuji a červenám se ...

(Moni, 14. 2. 2008 17:45)

Milá Dario, vždycky mě potěší, když mě někdo pochválí a koho by to taky nepotěšilo ... Jsem ale sama začátečnice, na patchwork jsem se vrhla zhruba před rokem. Jsem velkým zastáncem kurzů, které ale pro spoustu nadšených děvčat nejsou z různých důvodů dostupné, a tak se pokouším postupně vybudovat určitou záchytnou stanici pro začátečnice, které nechtějí šít jen podle šablon, ale zajímají je i různé techniky. Jestli se tedy podle mého návodu pustíte do dlaždic a nebo do kuřátek (tam nejsem autorkou návodu, to obstaraly Danule a Máca), a práce se Vám povede, je to pro mě ta nejlepší odměna.
S přáním krásného a pohodového šití
Monika

dlaždice

(Daria, 13. 2. 2008 21:35)

Ráda bych Vám poděkovala za perfektní a hlavně srozumitelný návod na "dlaždice".Ještě sehnat látku a pouštím se do nich! Dřív se ale pokusím o ty kuřátka snad se povedou!Ještě jednou dík,že si nenecháváte své zkušenosti jen pro sebe!!!!







)

Nedodělané dlaždice

(Moni, 31. 1. 2008 6:46)

Děvčátka, já jsem hříšnice, ze které si vůbec nemůžete brát příklad - dlaždice ještě hotové nemám. Od začátku jsem z nich chtěla mít deku, ale známá se do nich zamilovala a chce je na ubrus. Tak to teď odkládám, abych se s nimi nemusela loučit ... :-)

Ahoj Danule.

(Dana, 30. 1. 2008 12:01)

Zdravím jmenovkyni. A těší mě, že nám Danám neděláte ostudu a úžasně šijete. Dlaždice jsem ještě nešila, ale s napětím čekám, kdy Monika hodí na stránky ty svoje a hotové :-) až do konce. Těším se na Vaše další díla.

Lence - rozdělané věci

(Danule, 30. 1. 2008 9:59)

Jsem na tom stejně - jakmile se mi pod rukama vyloupne dokončení vzoru, s došíváním si dávám načas .... to už není tak napínavé a zábavné :-)

Monice

(Lenka, 30. 1. 2008 8:44)

Právě jsem chtěla napsat, že jsem se dobrala svého omylu. Nevadí, stejně to Danule ušila moc pěkně a Dana moc pěkně vypadá a šije stále nádherně. Uričtě se do nich také pustím, stáhla jsem si váš návod, takže jen ten čas. Dala jsem se do šití patchworkového domečku pro panenky pro vnučku, ale teda nevím, jestli to do jejích narozenin vůbec stihnu. Vůbec mám rozdělaných několik věcí najednou, sedět jen u jedné mě totiž nebaví.

Upřesnění Dana x Danule

(Moni, 30. 1. 2008 8:41)

Lenko, tahle nádhera mi nepřišla od Dany ale od Danule :-)) Moc se mi líbí sladění barev i tvar dlaždic. A co Vy? Nemáte chuť se do toho taky pustit? :-)

Daně

(Lenka, 30. 1. 2008 8:10)

Dano, já jenom tiše zírám a nerozumím tomu, jak můžeš tak dobře vypadat, když ve dne pracuješ a po nocích šiješ. No, je tě škoda, měla bys jen šít, ale jak říkáš, možná by tě to pak přestalo bavit, a to by byla škoda.

konečně

(Danule, 27. 1. 2008 9:18)

.... jsem dokončila výběr látek a dala se do šití!! :-) Původní barevný záměr vzal za své a přes dvě varianty jsem se dostala ke konečně, která bude SNAD dnes hotová. No, konečné - řekla jsem si, že bude konečná, jinak bych vybírala ještě teď :-D. Sama se těším jak to bude vypadat. Dělám jen z 9 čtverců, pouze na polštáře, tak čaruju s posunem látek, abych skončila tak, že se mi nebudou vzory a barvy opakovat na jedné hotové dlaždici. Je to docela napínavé a kromě kaleidoskopu, kterému jsem propadla těsně předtím, propadnu asi o dlaždicím! :-)

Kontrastní látka

(Moni, 20. 1. 2008 13:08)

Jednou jsem někde viděla červené dlažice a vypadaly úžasně. Látky byly buď červený vzor na bílém podkladu a nebo bílý vzor na červeném podkladu. A kontrastní látka byla sytě červená.
Mám nachystaný návod na polštářek z loňského vánočního Lena Patchworku, včera jsem to přeložila, ale musím odzkoušet, jestli to mají dobře (a jestli to mám dobře já :-))

tak tak

(Danule, 20. 1. 2008 12:35)

No váhám mezi "směsicí" barev nebo zůstat u jednoho odstínu ...... koukám do skříně ( s látkami:-)) a nevím (zatím :-)) jen mám dilema jakou zvolit barvu "spáry". Moc by se mi líbily pojmout dlaždice v červených odstínech ale to asi pak jen černou jako kontrastní, joooo to u hnědých by to bylo jiné :-) a u modrých :-) a u zelených :-)) Jakýpak návod si pro nás připravuješ?? To abych si pospíšila a měla odšité dlaždice, než zde bude zase něco nového!! :-)

Barvy bary barvičky

(Moni, 18. 1. 2008 14:19)

Tak to znám, kolem látek vždycky poskakuju několik dní, překládám, přidávám a ubírám. Jinak to vidím ráno a jinak večer ...
Určitě budou ale barvičky nádherné a podtrhnou krásu této techniky :-))
Já teď zkouším něco nového podle Leny, jestli se to povede, tak sem zase hodím návod ... :o)

šití dlaždic

(Danule, 17. 1. 2008 22:08)

Děkuji za důvěru ve mně vloženou :-). Určitě se pak pochlubím. Ale jak se znám, tak se budu asi tak měsíc rozhodovat, co se týče barevnosti.... :-D.

Díky Danule :-))

(Moni, 16. 1. 2008 20:00)

Jsem moc ráda, že Ti návod připadá srozumitelný a ještě raději budu, až mi pošleš obrázek svých Magických dlaždic :-))

na vysvětlenou

(Dana-Danule, 15. 1. 2008 22:01)

Teprve ted jsem si všimla u jiných komentářů, že již jedna Dana tu je. Tak pro příště budu používat jméno Danule :-). Stránky jsou moc a moc bezva, určitě se neudržím a ještě někdy něco písnu, tak aby v tom nebyl guláš :-). Předchozí komentář je tedy ode mě.