Jdi na obsah Jdi na menu
 


40 BRIGHT & BOLD PAPER-PIECED BLOCKS

24. 6. 2007

Obrazek

Knížka je v angličtině (jako většina publikací ...), ale to nemusí nikoho odradit.  Úvod pojednává o tom, jak skvělé a kreativní šití přes papír je (a to přece všechny víme). Autorka píše o intensitě barev, o efektech a dramatičnosti, které docílíme přidáním černé nebo bílé barvy do bloků nebo kombinací teplých a studených barev v jednom bloku. Text je doplněn srovnávacími obrázky, například rozdíl mezi blokem s čistými barvami a barvami "ředěnými" šedou barvou. V další části je popsána technika šití na papír (opět doplněná obrázky). Na tomto místě se také píše o tom, jak vypočítat spotřebu látky a jak úsporně látku řezat .

Gallery of Blocks - na dvou stránkách je zobrazeno všech 40 bloků, u každého je číslo stránky, na kterém nalezneme postup šití.

Návody - každému bloku je věnována dvojstránka, na které je 12" blok a jeho spojení do 24" bloku, dále spotřeba látky na jeden 12" blok, šablona na šití.

Můj názor:

Název knížky je velmi přesný, bloky mi připadají velmi výrazné a odvážné. Možná proto, že většinou se jedná  různé variace hvězd a květin, které v autorce asociují letní radost a barevnou bouřlivost. Nepokládám se za vyznavačku unylých barev, ale tady je podle mého názoru barevnosti někdy až moc.  Nicméně, kdo je vyznavačem bloků šitých přes papír, má určitě příležitost se zde inspirovat.

V dohledné době se pokusím podle knihy alespoň jeden blok ušít a dát na tyto stránky ... :-)) ... No a je to tady, v barvách jsem umírněnější, ale vzor se mi moc líbil a tady je (stačí kliknout).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lidkakrs@seznam.cz

(Lidka Krsková , 14. 9. 2010 20:07)

Vidím, že je zde ještě kniha paper piecing od Carol Doak. O tu bych měla ještě větší zájem, Je možné ji u vás objednat na dobírku? Děkuji mnohokrát za informaci. Lidka Krsková